Дани отворених врата

Дани отворених врата

Поводом обиљежавања 30 година постојања Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Дана полиције припадници Полицијске станице Бијељина организовали су дана 28.3.2022.године „Дане отворених врата“.
Ученици наше школе VI-1 и III-1 одјељења,укупно 49 ученика у пратњи наставница Драгане Добријевић и Тање Ристић у 11 часова посјетили су су просторије Полицијске станице Бијељина.
Циљ посјете је да се ученицима на овај начин приближи рад полиције као и да се изгради што бољи однос полиције ,ученика и школе као васпитно образовне установе.
Добродошлицу и поздравни говор ученицима упутио је командир Полицијске станице Душко Васиљевић. После саслушане добродошлице ученицима су у сали припадници Полицијске станице презентовали-материјално техничка средства и опрему са којом располажу и исту користе,при обављњу редовних послова и задатака.Ученици су могли да виде опрему, средства и наоружање коју користе припадници полиције.
У дворишту ученицима су представљена специјализовна моторна возила која се користе свакодневно у обављању и извршавању радних задатака.
На крају посјете ученици су посјетили просторије ЦИПС-а и дежурне службе и упознали се са активностима и значајем рада служби.
Припадници полицијске станице су били веома љубазни и предусретљиви према ученицима који су на крају почашћени слаткишима.
У току посјете ученици су показали велико интерсовање и постављали многобројана питања на која су добијали адекватне одговоре. Обрадовани посјетом ученици су изјавили како им је то најбољи школски дан и да су заинтересовани у будућности за занимања које обављају припадници Министарства унутрашњих послова.