Ријеч директора

ЈУ ОШ "Кнез Иво од Семберије" Бијељина

Нашу визију сагледавамо на чувеној латинској мудрости: Маxima debetur peuro reverenta (Дjетету се дугује највеће поштовање).

Градићемо савремену школу: флексибилну и стваралачку, ефикасну и радосну, која ће свима, и то без изузетка, омогућити да изразе своје таленте и стваралачке потенцијале. Одржаваћемо и јачати повољно емоционално, радно и просторно окружење и стручност за реализацију захтјева према школи и њеној улози.

Усмјерићемо напоре да ученик најприје спозна самог себе, да схвата другога и околину у којој живи, оспособљавајући га истовремено за сaмoучење, самовредновање, самопотврђивање и да од малена учи, ради, рационално и одмјерено се понаша  што ће му омогућити да се успjешно сналази у савременим друштвеним кретањима и великим превирањима у њима.

Рад у настави максимално ћемо заснивати на индивидуалним и специфичним потребама ученика, а то захтијева да и ми, наставници, превазилазимо преживјелу образовну технологију и у школу уводимо иновативне циљеве, методе и технике.

Нашу мисију ћемо градити синергијом свих субјеката у окружењу и шире уз подршку експерата. У том смијеру ћемо организовати и ангажовати не само ученике, наставнике и родитеље већ покренути и друге грађане у изграђивању когнитивне школске средине у којој је једино могуће преображавати школу.

У оваквој школи, ученици и њихови родитељи ће бити задовољни  условима за раст и развој, оствареним нивоима знања и вjештина, а наставници ће бити задовољни послом који обављају.

Раденко Савић , директор школе
IMG-316c9ab16af6e08c8e4683277c0c43de-V

Награде и признања у школској 2016/2017. години