Квизовање

Ево нас на крају друге сезоне Школског квиза знања. Помијешана су осјећања среће због још једне успјешно завршене сезоне, али и сјете што је нашем дружењу за ову годину дошао крај. Циљеви квиза, које смо поставили још прошле сезоне, а то су учење кроз игру и дружење, на наше велико задовољство остварени су у потпуности.

Одиграно је шест кола квиза у којима су се такмичили петочлане екипе деветих разреда. Области које су обухваћене квизом су: општа култура, историја, географија, српски језик и књижевност, спорт и умјетност (филм и сликарство), музика и специјална област (хемија, биологија, физика и математика). У недељу 13.5.2023. године одржано је шесто коло у коме је побједу однијела екипа IX3 (Флора ) док је друго мјесто заузела екипа  IX4 (Баје), а треће мјесто је припало екипи IX7 (Ковиљуша генг). Поред ове три екипе и остале екипе су се истакле у појединим областима па је тако екипа IX6 (Мрмоте) била најбоља из историје и српског језика и књижевности, екипа IX1 (Шошони) је била најбоља из хемије док је IX2 (Пантери) највеће знање показао из географије. Укупни побједник након ових шест кола је екипа IX2 , друго мјесто заузела је екипа  IX4, док је треће мјесто заузела екипа IX3.

Као и у сваком колу, неизвјесност је владала до посљедњег тренутка и за коначни пласман. У прилог томе говори чињеница да је о пласману понекад одлучивао и један бод. Без обзира на коначне резултате сви учесници су показали завидно знање из горе наведених области. Осим тога треба истаћи посвећеност која се огледа у томе да су одвајали по неколико сати за квиз суботом и недјељом. Посебно треба нагласити спортски дух и витешко надметање који је владао током читавог квиза.

Првопласиране три екипе послије сваког кола награђиване су слаткишима, док су првопласиране три екипе на крају квиза награђене медаљама.

Захваљујемо се свима који су помогли и подржали спровођење Школског квиза знања.

 

Организатори квиза:

библиотекар, Јелица Судар,

наставница српског језика, Сандра Симић и

наставник историје Дејан Живановић.