Школски квиз знања

Школски квиз знања

У суботу, 23.3.2024. године одржано је завршно коло Школског квиза знања. У овом колу било је пет екипа IX1 (Квизомани), IX2 (Мали принц), IX4 (Импресионизам), IX5 (Станини вуковци) и IX6 (Хаклери).

Остварени су сљедећи резултати: прво мјесто освојила је екипа Хаклера, други су били Квизомани, а треће мјесто дијеле Станини Вуковци и Импресионизам. Екипа Мали принц је показала високо знање из географије.

Коначан пласман екипа на  овогодишњем квизу, добијен збиром освојених бодова из сва четири кола, је сљедећи:

  1. Хаклери (IX6)
  2. Квизомани (IX1)
  3. Импресионизам (IX4)

Иако резултати нису небитни, напротив, посебно би требало истаћи дружење свих учесника квиза. Самим тим, испуњен је основни циљ Школког квиза знања да се дјеца друже, односно, уче кроз другарско надметање у знању. Такође, кроз овај квиз, требало је да се такмичари науче заједништву и тимском раду.

Ове године, кроз ову врсту такмичења, прошло је преко четрдесет ученика деветих разреда којима се овом приликом захваљујемо за учешће и посвећеност овом пројекту. Надамо се да дијеле наше мишљење како је квиз успио да оствари зацртане циљеве те да са собом носе позитивне утиске.   Такође се захваљујемо управи школе и наставницима који су помогли при организацији квиза.

 

 

Организатори Школског квиза знања:

Јелица Судар, библиотекар

Дејан Живановић, наставник историје