Школски квиз знања

Школски квиз знања

Са задовољством вас обавјештавамо да ће и ове, као и претходне двије године, бити организован Школски квиз знања за ученике деветих разреда.

Пропозиције су исте као и до сада. Ученици одговарају на питања из седам области: општа култура, историја, географија, српски језик и књижевност, спорт и умјетност, музика и специјална област (хемија, биологија, математика и физика). Свака област има по десет питања а музика подразумијева десет пјесама гдје ученици, након слушања, треба да препознају извођача. Свако коло ће нека од области бити представљена у виду слика, или видео снимака путем пројектора.

Предвиђена су четири кола квиза (два у првом , два у другом полугодишту). Послије сваког кола се проглашавају три првопласиране екипе, а након сва четири кола и укупни побједник квиза, сабирањем бодова из претходних кола. За прва три мјеста су предвиђене симболичне награде.

Циљ Школског квиза знања је учење кроз игру и дружење као и подстицање тимског духа код ученика. Прво коло квиза одржаће се у суботу 21.10.2023. године са почетком у 15:00 часова у холу централне школе.

Организатори квиза су библиотекар Јелица Судар и наставник историје Дејан Живановић, уз подршку управе и наставника.