Саобраћајно образовно предавање посвећено безбједном учешћу ђака пјешака у саобраћају „БУДИ ВИДЉИВ- НЕ БУДИ ФИГУРА“

Саобраћајно образовно предавање посвећено безбједном учешћу ђака пјешака у саобраћају „БУДИ ВИДЉИВ- НЕ БУДИ ФИГУРА“

Саобраћајно образовно предавање посвећено безбједном учешћу ђака пјешака у саобраћају одржано је 13.2.2022.године у ПО Хасе ученицима трећег и четвртог разреда, у оквиру републичке превентивне кампанје „БУДИ ВИДЉИВ- НЕ БУДИ ФИГУРА“ Ауто-мото савеза Републике Српске,Агенције за безбједност саобраћаја , Министарства унутрашњих послова и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

 

Предавање је одржао представник Ауто мото савеза Републике Српске мастер инжењер саобраћаја Дарко Станковић.

Ученици су упознати са:

-свакодневним изложеним опасностима са којима се сусрећу као пјешаци у саобраћају нарочито у ноћним условима вожње и смањене видљивости;

-основним правилима понашања у саобраћају и прописима које требају да знају када се крећу од куће до школе у насељу и ван насеља и како да  прелазе коловоз;

-правилним кориштењем бицикла у саобраћају;

-значајем кориштења свјетлоодбојног прслука и других рефлектујућих материјала који ће им помоћи да буду видљивији у саобраћају како би их возачи лакше и благовремено уочили.

 

Предавању су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе Бијељина као и секретар ауто мото друштва „Сигурност“ Бијељина.

 

Директор школе Раденко Савић се захвалио свим учесницима предавања, и истакао да ће предавање побољшати безбједност ученика наше школе због тога што се школа налази непосредно поред магистралног пута који ученици свакодневно користе за кретање од куће до школе.

 

На крају предавања ученицима су подијељени ретрорефлективни материјали: свјетлоодбојни прслуци,тракице,привјесци и други саобраћајно- образовни материјали.