Читалачки дневник

Читалачки дневник

У нашој школи у току је израда  читалачких дневника. Читалачки дневници су дио пројекта „Читалићи 2018.“, а наши ученици су још једном показали своју изузетну креативност, машту и љубав према књизи.

Читалачке дневнике ученици су сами осмислили, израдили и у њима исказали своје утиске стечене током читања књижевних дјела. Ученици су прочитали књиге по свом избору или по препоруци наставнице, а све то у циљу како би се развила љубав према књизи и како би се стекла читалачка култура код ученика.

Читалачке дневнике, осим што су написали, ученици су самостално и илустровали.  Помоћу илустрација ученици су обогатили и оплеменили литерарни дио дневника.

За ученике је ово било једно лијепо и корисно искуство, изузетна прилика да покажу да су пуни креативних идеја и да им овакав вид рада представља  огромно задовољство.

Овај пут представљамо дневнике које су израдили ученици :

VI 1 – Горана Мићић, Ивана Чорић, Маша Миловановић и Софија Врачевић;

VI6 – Николина Тракиловић,Тијана Симић, Бранко Стевић и Немања Костић;

VIII1 – Леонора Митровић, Нађа Станкић, Нина Ковач, Јелена Радовановић,     Рада Бобић, Јована Милошевић, Станислава Делић и Јована Јовановић;

VIII3 – Милена Лазаревић,Тијана Митрић и Андријана Кнежевић;

Координатор- наставница српског језика Мирјана Маврак.

 

Инспирисани животом и радом овог великана наше културе и писмености, ученици су писали пјесме о њему, а литерарне радове су оживјели илустрацијама. Сви радови су представљени у Power point презентацији.