Дан безбједности у саобраћају

Дан безбједности у саобраћају

 

У петак, 07.06.2019. године у 9 сати и 30 минута, из школског дворишта ОШ „Кнез Иво од Семберије“ кренули су ученици пет одјељења других разреда у пратњи  учитељица Ружице Арсеновић, Весне Лазић, Бранке Вуковић, Сање Пантић и Јелице Ћирковић. Повод за одлазак на Трг Краља Петра I Карађорђевића је био одржавање Дана безбједности у саобраћају у организацији Ауто-мото савеза Републике Српске са циљем смањења броја смртних случајева и повреда учесника у саобраћају кроз различите активности и едукацију.

Током манифестације на градском тргу је био постављен саобраћајни полигон на којем су ученици имали прилику да буду учесници у саобраћају као возачи бицикла и као пјешаци. Постављени су били и семафори који су помагали ученицима да се правилно понашају у саобраћају у улогама које су им додијељене.

Осим учешћа на саобраћајном полигону, ученици су имали прилику да цртају и боје семафоре, саобраћајне знакове, учеснике у саобраћају и слично.

У 12 часова су присуствовали представи „Мирка“ у Центру за културу. Имали су прилику, да кроз забавне ликове ове представе на занимљив начин, сазнају много корисних информација о понашању и безбједности у саобраћају. По завршетку, у 12 сати и 45 минута ученици су отишли у пратњи родитеља.