Дан дјечијег стваралаштва

Дан дјечијег стваралаштва

У четвртак, 31.05.2018. године ЈУ ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“,  Бијељина свечано је прославила Дан дјечијег стваралаштва. С обзиром да је наша школа током ове године активно учествовала у пројекту ,,Читалићи“ ко ји је посвећен реформатору српског језика Вуку Караџићу и Дан дјечијег стваралаштва посвећен је лику и дјелу Вука Караџића. Програм је реализован у фискултурној сали са почетком у десет часова, а посјетиоци су имали прилику да погледају изложбу  у којој су представљени сви радови наших ученика које су они вриједно спремали протеклих мјесеци.

Програм је отворио Ђорђе Перић, ученик другог разреда наше школе, који који је свирао на хармоници и већ на самом почетку освојио симпатије публике. Потом је услиједила представа коју су марљиво припремали ученици Драмске секције уз помоћ наставнице Милице Стојановић и Нене Бабић. Кроз представу ученици су приказали живот Вука Караџића, његово школовање и одлазак у Беч. Ученици Драмске секције су још једном показали колико таланат, упорност и труд посједују и на тај начин оправдали очекивања публике.

Директор ЈУ ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“ Раденко Савић  овом приликом наградио је ученике који су учествовали у овом пројекту, као и ученике који су остварили запажене резултате на Републичким талмичењима и захвалио се свим учесницима и наставницима који су уложили свој труд  да кроз пројекат ,,Читалићи“ школу представе у наљепшем свијетлу.

Након представе, у холу централне школе, услиједила је пројекција филма ,,Тинејџерско доба“ који је режирао ученик осмог разреда наше школе, Марко Ристић. Кроз филм су представљене неке од ситуација са којима се сусрећу његови вршњаци, а осим што је био поучан, филм је био изузетна прилика да се ученици окушају у свијету филма с обзиром да су главни глумци у филму били његови другари из школе.

ПО Ковиљуша, Дан дјечијег стваралаштва прославила је у петак, 1. јуна 2018. године, гдје је такође направљена изложбаученичких радова и представа коју су организовали ученици уз помоћ наставника.

Кроз Дан дјечијег стваралаштва ученици су били у прилици да представе свој рад протеклих мјесеци, да уведу своје вршњаке у свијет стваралаштва и да промовишу културу у најљепшем облику што је и суштина овог пројекта.