Пројекат “Дружи се с књигом”

Пројекат “Дружи се с књигом”

Организација „PH International“ у оквиру програма „Социјализација с правом и превенција малољетничке деликвенције“ (ПСП) у Републици Српској и Брчко Дистрикту који финансира влада Сједињених Америчких Држава преко Одјељења за борбу против међународне трговине наркотицима и за провођење закона објавила је јавни позив за учешће у активности „Мини грантови за мале пројекте у локалној заједници“.

ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“ је узела учешће у овој активности са пројектом „Дружи се с књигом!“ и успјешно освојила средства за набавку лектира за школску библиотеку у вриједности од 500.00 УСД.

Ученици школе су имали прилику да учествују у пројектним активностима у виду радионица у току којих су упознати са предностима читања књига и његовом утицају на свеукупни развој сваког појединца. Усвојена знања су практично примјенили у оквиру активности из наведених радионица.

Поред ученика школе, у реализацији пројекта су били укључени и полицијски службеник Полицијске станице I Бијељина Дејан Јовић, наставница српског језика Љиљана Манојловић, библиотекар школе Јелица Судар, психолог школе Ивана Јанковић Ђокић и психолог волонтер Дејана Концулић.

У оквиру програма „Социјализација с правом и превенција малољетничке деликвенције“ (ПСП), ученици наше школе су у току текуће и прошле школске године имали прилику да учествују у низу активности и на тај начин стекну знања из више области попут безбједности на интернету, правима и обавезама дјеце, институцијама, превенцији насиља над дјецом и бројним другим важним социјалним темама.