“Fenix Basket” донирао итисоне за првачиће

“Fenix Basket” донирао итисоне за првачиће

КК “Fenix Basket” Бијељина и даље показује своју хуманост на ђелу. Наиме, данас су ОШ “Кнез Иво од Семберије” донирали итисоне за учионице које су намјењене најмлађим ученицима ове школе.

Ово није прва акција коју је “Fenix” спровео за ову школу, а данас су донирани итисони од 40 квадрата, вриједности 550 КМ. Прије два мјесеца су донирали лопте како би ђеца имала што боље услове за одвијање наставе.

Основна школа “Кнез Иво од Семберије” има добру сарадњу са бројним спортским клубовима, између осталог и са КК “Fenix Basket”. Данас су нам донирали итисон за првачиће, који нам много значи, јер су ђеца тог узраста и најосјетљивија категорија, рекао је директор школе Раденко Савић.

“Првенствено да се захвалим вама као порталу што пратите наше активности, а наравно ово није ни прва ни последња активност коју ми реализујемо. Поред бројних, издвојио бих помоћ коју смо пружили удружењу “Радост” из Бијељине”, као и акцију добровољног давања крви коју су реализовали пунољетни чланови нашег клуба, рекао је за ИнфоБијељина Бранимир Ђокић, предсједник КК “Fenix Basket”, додајући да ускоро планирају још једну акцију помоћи другој школи у нашем граду.

Ђокић напомиње да у четвртак на Градском тргу играју баскет, гђе ће дочекати бројну ђецу са Косова и Метохије која тренутно бораве у Републици Српској, али и нашем граду, па позива све суграђане да дођу на ову манифестацију. За све малишане са Косова “Fenix” је приредио и пригодне поклоне како би понијели успомену из Бијељине.

Директор ОШ “Кнез Иво од Семберије” изразио је велику захвалност овим гестом, јер је ова донација упућена најмлађим ученицима ове школе, којима је и најпотребнија за боље услове самог школовања.

“Основна школа “Кнез Иво од Семберије” има добру сарадњу са бројним спортским клубовима, између осталог и са КК “Fenix Basket”. Данас су нам донирали итисон за првачиће, који нам много значи, јер су ђеца тог узраста и најосјетљивија категорија”, рекао је директор школе Раденко Савић.

Савић напомиње да према анкетама наставника, ђеца која се баве спортом показују много боље резултате у настави, више су опређељена за тимски рад, што је веома битно.