Фестивал ,,Дјеца пјевају Семберији“

Фестивал ,,Дјеца пјевају Семберији“

Након више година паузе, у Бијељини је 20. новембра одржан фестивал ,,Дјеца пјевају Семберији“.  Са те смотре младости, талента и умјетности, ученици ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“ вратили су се богатији за једну златну, једну сребрену и двије бронзане медаље.

Такмичење је било организовано у двије катергорије – учесници узраста од првог до шестог разреда и учесници узраста од седмог до деветог разреда.  У првој категорији, представила се наша Дуња Марјановић, ученица шестог разреда,  пјесмом ,,Гдје љубав станује“ која јој је донијела високо друго мјесто.  У другој категорији, ученице Андреа Божић ( седми разред) и Исидора Врућан ( осми разред) дијеле треће мјесто. Награду су им донијеле интерпретације пјесама ,,Постоји негдје свијет“ и ,,Скините ми дугу“.

Најсјајнија звјездица фестивала је ученица деветог разред наше школе Маријана Рашевић. Стручни жири, који су чинили истакнути српски композитор и диригент Јован Адамов, умјетнички директор фестивала и Благиша Николић, директор Дјечијег културног центра у Бијељини, додијелили су Маријани прву награду за интерпретацију пјесме ,,Хакер мога срца“.

Награде учесницима је уручио градоначелник Бијељине, господин Љубиша Петровић.

Ученице је припремао наставник музичке културе Стефан Лукић.