Квиз општег знања за ученике деветих разреда

Квиз општег знања за ученике деветих разреда

Квиз општег знања

Као и прошле школске године, наша школа поново организује Квиз општег знања за ученике деветих разреда. Циљ квиза је обнављање усвојеног и стицање нових знања кроз дружење и игру. Додатни мотив за организовање квиза био је одличан одзив ученика на школском квизу претходне године. У првој сезони квиза ученици су показали завидно знање из свих области које обухвата квиз. Након неизвјесне борбе, кроз четири кола,уз мало више среће и мало више знања, прво мјесто је освојило одјељење IX2, другопласирано одјељење је било IX1 , а треће мјесто освојило је одјељење IX7.

И за ову сезону предвиђено је да се ученици такмиче у знању из опште културе, историје, географије, српског језика и књижевности, умјетности и спорта, музике и природних наука. Екипе које представљају одјељења сачињене су од највише пет играча (чланови се могу мијењати из кола у коло). Планирано је да се одржи шест кола квиза у току ове школске године, а на крају ће бити проглашен побједник квиза.

За првопласиране три екипе након сваког кола, као и по завршетку квиза, биће обезбијеђене симболичне награде. Организатори квиза су библиотекарка Јелица Абазовић, наставница српског језика Сандра Симић и наставник историје Дејан Живановић уз подршку управе школе и предметних наставника.

Прво коло квиза планирано је да се одржи у суботу 8.10.2022. године у холу школе.