Лутвид Фест 2019

Лутвид Фест 2019

Народна библиотека „Филип Вишњић“ ове је, 2019. године, трећи пут била организатор фестивала луткарства и луткарских представа, односно Лутвид феста.

Фестивал је свечано отворен у 9:45, 10. априла, а завршен додјелом награда, 11. априла у 18:00, угостивши школе из три државе региона, које су изабрана дјела представиле кроз представу, промотивни плакат и видео-трејлер.

Наша школа, са представом „Мачак у чизмама“ наступила је првог дана, у 14:00 часова, иза основних школа ОШ „Јован Дучић“ из Бијељине, и ОШ „Свети Сава“ из Црњелова. Први дан је закључен представом ОШ „Вук Караџић“ из Крагујевца.

  1. априла представио се Културни центар „Никола Ђурковић“ из Котора, те основне школе ОШ „Меша Селимовић“ из Јање, те ОШ „Петар Лековић“ из Пожеге.

Недуго након представљања последњег учесника, односно гостију из Пожеге, започела је свечана додјела награда, којом се и затворио Лутвид фест.

Награду за најбољу представу у цјелини освојила је ОШ „ Десанка Максимовић“ из Зајечара, док је наша школа за представу „Мачак у чизмама“, освојила друго мјесто, као и у категорији за најбољи сценарио. Прво мјесто освојили смо у категоријама за најбољу сценографију, најбољу костимографију, односно креацију лутке слуге Жулијена, као и за најбољу интерпретацију лутке, односно, сам протагониста, Мачак Жилбер, кога је изнио Ђурђе Максимовић.

Видео презентација наше школе однијела је треће мјесто, одмах иза основних школа из Зајечара и Крагујевца, што је био случај и у категорији награде за монтажу, док смо прво мјесто освојили у категорији награда за најбољу режију.

Друго мјесто смо освојили и за најбољу илустрацију књиге.

ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“ освојила је награде у свакој категорији, чиме смо, свакако, презадовољни, и захвални нашим малим глумцима Ђурђу Максимовићу, Ани Кајтаз, Николини Вукић, Марку Јоловићу, Елени Перић, Јелени Делић, Игору Васићу и Драгани Шкобо.