Међународни дан безбједног интернета

Међународни дан безбједног интернета

Полицијска управа Бијељина лани је евидентирала два случаја злоупотребе путем интернета на штету малољетних лица, саопштено је из полиције.

Поводом обиљежавања Међународног дана безбједног интернета припадници Полицијске управе Бијељина одржали су састанак о теми заштите дјеце на интернету са представницима Основне школе “Кнез Иво од Семберије” и наставиће овакве састанке са представницима осталих основних и средњих школа.

Полицијски службеници пренијели су сазнања о опасностима сајбер криминала којем су најчешће изложени млади и дјеца, како би запослени у школама иницирали даљу едукацију дјеце с циљем да науче да препознају елементе кривичних дјела која улазе у сиву зону инкриминације.

Како се наводи, један од елемената који не смију да раде је да провоцирају на извршење кривичног дјела, да постављају такозвани хејтерски материјал који може негативно да се одрази на њих.

Из полиције истичу да негативности на интернету, осим кривично-правних посљедица, изазивају и личне посљедице и ситуације да се дијете из страха повуче у себе, попусти у школи и избјегава долазак у школу, као и све до тада уобичајене активности.

Извор:СРНА