Министар просвјете и културе Наталија Тривић у посјети ОШ ,,Кнез Иво од Семберије”

Министар просвјете и културе Наталија Тривић у посјети ОШ ,,Кнез Иво од Семберије”

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетили су у петак 21.8.2020. године школу „Кнез Иво од Семберије“ у Бијељини и разговарали са директором школе Раденком Савићем.

Тривићева је истакла да је све урађено за безбједан почетак наставе 1. септембра у школским клупама, уз поштовање струке и прописаних епидемиолошких мјера.

“Институт за јавно здравство прописао је да је у школама обавезно ношење заштитних маски, дјеца сједе на раздаљини од два метра, у учионици борави максимално до 15 ђака, неће бити неопходно да дјеца током часа носе маске, али наставно особље ће то морати”, подсјетила је Тривићева.

Она је додала да су родитељи дужни да измјере температуру дјеци прије поласка у школу и ако из било којег разлога имају температуру не шаљу их у школу тог дана.

Тривићева је рекла да ће ресорно министарство домовима здравља доставити спискове свих ученика и додала да ће у случају потребе они бити примарно тестирани.

Она је навела да Цивилна заштита Републике Српске спроводи дезинфекцију свих школских објеката пред почетак наставе, што је данас урађено у нашој школи, која је једна од школа са највећим бројем ђака у регији.

Тривићева је навела да ће Министарство просвјете и културе дозначити и додатна средства школама у Српској како би могле да набаве средства за дезинфекцију.

„Дјеца која бораве у школи бораве и у локалној заједници ван школе, учинићемо све да се осјећају што безбједније, уз апел грађанима да сви поштујемо епидемиолошке мјере и не би требало да буде проблема”, нагласила је Тривићева.

Директор Основне школе “Кнез Иво од Семберије” Раденко Савић рекао је новинарима да је све спремно за почетак школске године и да, уз поштовање епидемиолошких мјера и препорука, не очекује проблеме, те поручио да ће дјеца у школи бити максимално заштићена.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је помоћ локалне заједнице за организацију превоза ученика до школе, како би и у том сегменту ученици били што заштићенији.