Међународно квиз такмичење „Немањићи“

Међународно квиз такмичење „Немањићи“

И ове године, као и претходне четири, наша школа је узела учешће у Међународном квиз такмичењу „Немањићи“. Осим из Републике Српске, такмичиле су се екипе из Србије, али и из дијаспоре.

Ове сезоне такмичење је почело у децембру 2023. године, а завршава се у мају 2024. године. Прије полуфинала и финала одиграна су два кола квиза. У првом колу које је одржано 2.3.2024. године такмичило се 119 екипа. Наша екипа „Кнез“ дијелила је четврто мјесто. У други круг пласирало се педесет екипа из Републике Српске и Србије и четири екипе из дијаспоре. У полуфинале, из другог круга (одржан 6.4.2024. године), квалификовало се осам екипа из Републике Српске и Србије и четири из дијаспоре. Екипа „Кнез“ освојила је шесто мјесто и тако прошла у полуфинале.

За разлику од прва два кола која су одржана онлајн, завршница ће бити уживо. Полуфинале и финале квиз такмичења планирано је 20-24.5.2024. године у манастиру Студеници. Осим самог такмичења за ученике и њихове пратиоце предвиђено је више излета, а смјештај је у конацима манастира Студенице.

Екипу „Кнеза“ чине ученице:

  1. Сташа Видаковић IX2
  2. Ања Лазић IX5
  3. Ивона Ристивојевић IX3

Ментори:

  1. Дејан Живановић, наставник историје
  2. Јелица Судар, библиотекар