Полицијска радионица за младе

Полицијска радионица за младе

У оквиру Програма социјализације с правом и превенција малољетничке делинквенције у Републици Српској, организација „PH International“ у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, одржала је активност „Полицијска радионица за младе“.

Радионица је одржана дана 23.09.2022. године у просторијама Полицијске станице I Бијељина. Учешће на радионици је узело преко 60 учесника, представника наведене организације, полиције, ученика средње школе, те 20 ученика ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“ уз пратњу наставника и психолога школе.

Ученици су имали прилику да присуствују занимљивом садржају кроз предавања, представљање службених возила и опреме којом располаже Полицијска станица. Такође, све научено су имали прилику примијенити кроз припрему презентација на теме у вези са насиљем, правима и обавезама, који су у складу с њиховим узрастом.

Радионица је имала за циљ оснаживање повјерења младих у полицију. Такође, радионица је подстицај на заједничко дјеловање на плану промоције активизма и лидерства за позитивне промјене у локалним заједницама, нарочито по питању безбједности у виртуелном свијету, превенције зависности, вршњачког насиља и насиља путем интернета. Судећи по утисцима ученика, циљеви радионице су у великој мјери и реализовани.