Посјета музичкој школи ,,Стеван Стојановић Мокрањац”

Посјета музичкој школи ,,Стеван Стојановић Мокрањац”

У сриједу, 05.06.2019. године у посјету Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Бијељини ишли су, у двије групе, ученици ОШ „Кнез Иво од Семберије“.

  • Прва група ученика је кренула у 10 сати и 30 минута из дворишта ОШ „Кнез Иво од Семберије“ у пратњи учитељица Бранке Вуковић, Јелице Ћирковић и Наташе Мијатовић.У тој групи су ишла два одјељења другог разреда и једно одјељење трећег разред (II-3, II-5 и III-2). По завршетку су се вратили у школу и одржали наставу по распореду
  • Друга група ученика је кренула у 11 сати и 20 минута из дворишта ОШ „Кнез Иво од Семберије“ у пратњи учитељица Ружице Арсеновић, Весне Лазић и Сање Пантић. У тој групи су ишла три одјељења другог разреда (II-1, II-2 и II-4) који су прво присуствовали настави до поласка, а потом кренули у Музичку школу.

Повод за посјету просторијама Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ је био организовани „Дан отворених врата“ Музичке школе у Бијељини са циљем промовисања потенцијала Музичке школе кроз концертне активности њених полазника као и упознавање најмлађих са различитим музичким инструментима и начином свирања истих.

Ученици су имали прилику да, уз најаву и објашњење,  виде као изгледају и чују како звуче одређени музички инструменти, као што су: клавир, виолина, гитара, виолончело,

хармоника, флаута и сл. Такође, могли су да сазнају и информације о различитим наградама које су ученици Музичке школе освајали на престижним такмичењима.

Представљање Музичке школе у Бијељини затворио је вокални наступ наше талентоване суграђанке Валентине Мец, ученице Музичке школе, који је посебно обрадовао и одушевио наше ученике.