Представљање књиге „Дружина покварене славине“

Представљање књиге „Дружина покварене славине“

Поводом манифестације „Април – мјесец књиге“ и Свјетског дана књиге ЈП Завод за уџбенике и наставна средства, у договору са нашом школом, организовао је 15.4.2022. године у просторијама школе, представљање књиге „Дружина покварене славине“ и дружење ученика са аутором књиге Радисавом Милићем.

Представљању књиге присуствовали су директор школе Раденко Савић, наставници, ученици те сам аутор и потпарол Завода за уџбенике и наставна средства, Дејан Керлета. Дејан Керлета је укратко објаснио присутним о каквом роману је ријеч, а сам аутор читао је одломке романа који су привукли велику пажњу ученика. На крају представљања књиге, ученици су имали прилику да постављају питања књижевнику Милићу.

Роман „Дружина покварене славине“ је посвећен дјевојчици Уни и њеним сестрама Ањи и Милици, али и низу њихових другара, који кроз ђачке несташлуке воде радњу романа од смијешних до ризичних ситуација, што читаоца непрестано нагони да даље открива шта ће се десити.

Радисав Милић рођен је у Куршумлији 1966. године, а након што је завршио Филозофски факултет – Одсјек за Југословенске књижевности и српски језик почео је активно да се бави књижевним радом. До сада је објавио седам књига прозе и поезије те написао много есеја и књижевних критика. Добитник је шест књижевних награда међу којима је и „Златна сова“ коју додјељује Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.