Регионално такмичење „Упознајмо се- националне мањине у БиХ“

Регионално такмичење „Упознајмо се- националне мањине у БиХ“

ЈУ ОШ „Кнез Иво од Сембрије“, Бијељина по други пут побједник на Регионалном такмичењу „Упознајмо се- националне мањине у БиХ“

Десето Регионално такмичење „Упознајмо се- националне мањине у БиХ“ одржано је у Центру за културу у Лопарама, гдје су ученици 18 основних школа са подручја Бијељине, Угљевика и Лопара приказивали традицију, културу, гастрономију и историју националних мањина које живе у Босни и Херцеговини.

Регионално такмичење „Упознајмо се- националне мањине у БиХ“, први пут је одржано 2010. године у организацији Савеза националних мањина Републике Српске, а од ове школске године је уврштен и у Календару такмичења РПЗ-а. Кроз ово такмичење ученици су представљали игроказе, провјеравали на квизу своје знање о познавању националних мањина, а потом је жири дегустирао и храну која је обавезан дио овог Регионалног такмичења.

Ученици ЈУ ОШ „Кнез Иво од Сембрије“, Бијељина ове године представили су мађарску националну мањину и по оцјени жирија били су најбоља екипа, те су тиме одбранили прошлогодишњу титулу.

Друго мјесто освојила је ЈУ ОШ „Јован Дучић“, Бијељина који су представљали јеврејску националну мањину, а треће мјесто припало је основцима из ЈУ ОШ „Јован Дучић“ из Кораја који су представљали мађарску националну мањину.

Честитамо!