Школска слава

Школска слава

У склопу манифестације „Светосавски дани“ која је одржана у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини, представили су се ученици основних школа са подручја града. Ученици ЈУ ОШ „ Кнез Иво од Семберије“ у четвртак, 24. јануара, представили су се публици представом кроз коју су приказали лик и дјело овог српског просветитеља.

Свечаним програмом и ломљењем славског колача ЈУ ОШ „ Кнез Иво од Семберије“ у недјељу, 27. јануара обиљежила је школску славу Светог Саву. Директор  ЈУ ОШ „ Кнез Иво од Семберије“, Раденко Савић на самом почетку свога обраћања честитао је свим ученицима и просвјетним радницима славу и  подсјетио да се наше школство темељи на основама које је поставио Свети Сава и да просвјетни радници настоје да у свом раду прате Савине идеје и да уче своје ђаке основним људским вриједностима.

Директор школе, овом приликом наградио је ученике за најбоље литерарне и ликовне радове као и најзаслужније раднике ове установе.

Након представе у холу школе уз присуство свештеника, наставника, ученика и званица обављен је обред ломљења славског колача.

Такође, уз пригодан програм и обред ломљење славског колача, ПО Хасе, ПО Ковиљуше и Љељенча прославили су школску славу Светог Саву.