ШКОЛСКА СЛАВА

ШКОЛСКА СЛАВА

У суботу 27. јануара, ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“, прославила је школску славу Светог Саву уз пригодан програм. Приредбу је пропратила бројна публика коју  су чинили ученици, наставници и бројни гости школе.

Свечани дио представе отпочео је химном Светог Саве, након тога услиједио је наступ ученика драмске секције који су извели представу посвећену имену и дјелу Светог Саве. Приредбу је уљепшао школски хор извођењем пјесме „Вјера наша, вјера стара“, као и ученица петог разреда Маја Тодоровић прочитавши свој рад  „Свети Сава“.

Послије свечаног дијела представе обављен је славски обред уз свечано дијељење славског колача. Овом приликом директор школе додијелио је награде добитницима литерарног и ликовног  конкурса, као и запосленима који су постигли одређене  заслуге у току ове школске године.

Ученици и наставници подручних школа „Хасе“ и „Ковиљуше“ , уз богат културно-умјетнички програм и ломљење славског колача, школску славу обиљежили су у петак  26. јануара.

Школску славу „Свети Сава“ свечано су обиљежили  ученици и наставници ПО „Љељенча“ , у суботу 27. јанура. Прослави школске славе присуствовао је и  министар просвјете и културе др Дане Малешевић који је поводом школске славе упутио честитке свим ученицима, наставницима  и руководству  школе.