Смотра читалаштва

Смотра читалаштва

У Дјечијем позоришту Републике Српске 5.6.2018. године одржана је Смотра читалаштва гдје су представљени радови 20 основних школа које су учествовале у пројекту „Читалићи“. Пројекат је подржан од стране Републичког педагошког завода и ЈУ ОШ  „ Кнез Иво од Семберије “ је међу 20 школа  које су изабране да учествују у овом пројекту. Циљ самог пројекта је да развије љубав према читању, ћириличном писму и да ученике мотивише да што више посјећују библиотеке.

Ученици су сами бирали књиге за овај пројекат и у читалачке дневнике биљежили све оне занимљиве ствари, а кроз рјечнике које су писали, научили су неке нове ријечи и продубили знање о традицији нашег народа.

На нашем штанду показали смо резултате рада наших вриједних ученика и наставника, а посебну пажњу привукли су читалачки дневници који су показали колико књига су ученици прочитали у склопу пројекта „Читалићи“, те су их посјетиоци са одушевљењем листали.

С обзиром на велики број читалачких дневника  и рјечника које смо изложили у Дјечијем позоришту, наша школа је показала да су ученици били изузетно заинтересовани за овај пројекат и да се радују овом пројекту и сљедеће године.