Републичко такмичење из Српског језика и језичке културе

Републичко такмичење из Српског језика и језичке културе

Основна школа ,,Кнез Иво од Семберије“ у суботу, 18. марта 2024. године, била је домаћин Републичког такмичења из Српског језика и језичке културе.

Након елиминационог општинског и регионалног такмичења, на највиши ниво се пласирало 11 ученика основних школа из цијеле Републике Српске. Ученици и њихови ментори дочекани су свечаном приредбом у којој су учествовали чланови драмске секције ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“ и школског хора. Међу присутнима се налазила и госпођа Дајана Латиновић, представник Републичког педагошког завода и просвјетни савјетник за предметну наставу – подручје језици, која је била и координатор овог такмичења на свим нивоима.

На такмичењу су учествовале двије ученице ЈУ ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“ Даница Милошевић и Марија Лугоња, које су освојиле треће мјесто са освојених 97 бодова.

На самом крају такмичењу, након додјеле диплома и похвала такмичарима и признања најуспјешнијим менторима, госпођа Дајана Латиновић је упутила ријечи похвале за сјајан дочек и изврсну организацију такмичења.