Свјетске школске спортске игре

Свјетске школске спортске игре

Од 11. до 19. септембра 2021. године у Београду су одржане прве Свјетске школске спортске игре на којима је учешће узела и одбојкашка екипа Основне школе ,,Кнез Иво од Семберије“, која је под менторством наставника физичког васпитања Предрага Ђурића била представник репрезентације Републике Српске.

На овом великом међународном такмичењу учествовало је око 2500 младих спортиста који су у Београд дошли из 43 земље свијета како би се такмичили у сљедећим спортским дисциплинама: атлетика, бадминтон, кошарка, баскет 3×3, шах, фудбал, џудо, карате, оријентиринг, пливање, стонотенис, теаквондо, рвање и одбојка.  Циљ овог спортског сусрета није био искључиво такмичарског карактера већ се организатор потрудио да основцима из цијелог свијета дани буду испуњени дружењем и различитим едукативним и забавним програмима.

Женска одбојкашка екипа Основне школе ,,Кнез Иво од Семберије“, која је проглашена фер-плеј екипом,  у завршнци се борила за бронзу против екипе Црне Горе и изгубила на разлику резултатом 26:28 заузевши тако високо четврто мјесто.

Поред одбојкашке екипе, школа „Кнез Иво од Семберије“ је имала представника и у репрезентацији Републике Српске у атлетици. Ријеч је о познатој младој атлетичарки Еми Ковач која је учествовала у дисциплини трчање на 600 метара и освојила високо 5. мјесто са обореним личним рекордом.