Унапређење енергетске ефикасности школе „Кнез Иво од Семберије“

Унапређење енергетске ефикасности школе „Кнез Иво од Семберије“

У основној школи „Кнез Иво од Семберије“ завршена је прва фаза пројекта „Унапређења енергетске ефикасности“, која подразумијева замјену крова и фасаде централног објекта школе.

Влада Републике Српске је путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, у сарадњи са УНДП- ом издвојила 517.000 конвертибилних марака за реализацију овог пројекта.

Поводом завршетка прве фазе пројекта, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић је у петак 20.5.2022. године посјетио школу и изразио велико задовољство што су услови за одвијање наставног процеса знатно побољшани. Министар Ђокић је истакао да је логично да је пажња усмјерена на ову школу обзиром да школу похађа 1.629 ученика и да је друга школа по броју ученика у Републици Српској.

Министар Ђокић је рекao да га радује чињенице да је за протеклих шест година у овој школи и у подручним одјељењима урађено јако пуно позитивних промјена које су наишле на изузетно позитивне оцјене родитеља и ученика.

Он је честитао руководству и наставном особљу школе на марљивости и на изузетним резултатима које ученици ове школе заједно са својим наставницима и учитељима остварују на бројним такмичењима како у Републици Српској тако и у региону.

Министар Ђокић је нагласио да је планирано да се друга фаза пројекта, која подразумијева реконструкцију котловских постројења, заврши током љета чиме ће бити завршен комплетан програм енергетске ефикасности.

Директор школе Раденко Савић истакао је да је највећи проблем школе био дотрајао кров који је прокишњавао, а реализацијом првог дијела пројекта створени су услови за нормално одвијање наставе.

Нагласио је и да је фасада школе урађена по најновијим стандардима, од камене вуне, и да је ова школа први јавни објекат у Бијељини који је тако урађен.

Директор Савић је рекао да ће се након завршетка друге фазе пројекта бити значајно побољшани  услови за одвијање наставног процеса у овој школи.

Поводом посјете министра Петра Ђокића основној школи „Кнез Иво од Семберије“, ученици и наставници су припремили богат културно- умјетнички програм.