Уручене захвалнице установама са највише учлањених и библиотеку

Уручене захвалнице установама са највише учлањених и библиотеку

Бијељинска Народна библиотека „Филип Вишњић“ уручила је данас захвалнице за несебичну подршку у приближавању књиге грађанима.

Захвалница је уручена в.д. директору ЈУ Основне школе „Кнез Иво од Семберије“  Раденку Савићу за највише учлањених ученика  у 2019. години јер због пандемије није било могуће раније организовати уручења.

„Значај читања и библиотеке је  питање старо колико и сама писана ријеч. Често се може чути да је читање бјежање од стварности, али књиге су ту да нас суоче са реалношћу. Читањем се мијењају наши циљеви, жеље и приоритети, а сам читалац постаје све образованији, паметнији и зрелији. Књига је ту да пружи утјеху у тренуцима самоће, да обрадује и насмије када је то најпотребније. То потврђују и Елиотове ријечи да је књига најтиши и најсталнији пријатељ. Код дјеце књига буди машту и отвара им нове свјетове. Зато је улога библиотеке веома значајна у развоју људског интелекта, критичке мисли, стваралачког развоја и потпуног продуховљења човјека“ истакао је в.д. директор школе Раденко Савић.