,,Вишњићеви дани”

,,Вишњићеви дани”

Двадесет и осми ,,Вишњићеви дани” одржани су од 4. до 8. новембра 2021. године у Бијељини.  Ова манифестација традиционално представља симбол културе и науке нашег града.

Као и претходних година, ученици и наставници ОШ ,,Кнез Иво од Семберије” узели су учешће у такмичењу рецитатора и бесједника у категоријама од 1. до 5.  и од 6. до 9. разреда. Да су се труд и рад исплатили, свједочи нам успјех који су постигли.

Ученик првог разреда Вук Миливојевић, ПО Ковиљуше, интерпретацијом пјесме Власте Ценића ,,Лако је пасти”, освојио је симпатије стручног жирија и у конкуренцији од 23 рецитатора заузео високо треће мјесто. Овај резултат представља велику мотивацију за ученика који је тек почео да корача стазама образовања.

Душан Станковић, ученик шестог разреда, представио је нашу школу у најбољем свјетлу освојивши друго мјесто у двије категорије – категорији рецитатора и категорији бесједника. Публици и жирију се представио пјесмом Душана Радовића ,,Плави жакет” и бесједом оца Предрага Поповића ,,Падање и устајање”.

Учешће на такмичењу су узели и ученици Теодора Томић и Сергеј Шушић.

У Народној библиотеци ,,Филип Вишњић” у понедјељак,  8. новембра, ученицима и наставницима су уручене дипломе, захвалнице и пригодни поклони.