Успјеси наших ученика на 29. ,,Вишњићевим данима“

Успјеси наших ученика на 29. ,,Вишњићевим данима“

У склопу културне манифестације ,,Вишњићеви дани“, 4. новембра 2022. године, у просторијама Галерије Центра за културу одржано је такмичење у рецитовању и бесједништву за ученике основних школа.

Учешће на такмичењу у обе категорије узело је тринаест ученика наше школе: Вук Миливојевић II-6, Софија Крстовић II-5, Маша Лукић III-4, Ана Стојановић IV-2, Богдан Мишура V-7,  Миа Ристић VI-4, Душан Станковић VII-2, Сташа Видаковић VIII-2, Ана Симић VIII-6, Ана Николић VIII-6,  Сергеј Шушић VIII-6, Станко Ђокић VIII-7 и Исидора Врућан IX-7.

У узрасту од 1. до 5. разреда у категорији рецитовања наш ученик Богдан Мишура освојио је високо треће мјесто интерпретацијом пјесме ,,Није она једина на свијету“ Добрице Ерића.

У узрасту од 6. до 9. разреда, ученик Душан Станковић заузео је прво мјесто у категорији рецитовања и друго мјесто у категорији бесједништва. Текстови које је говорио су пјесмa Недељка Попадића ,,Не знам да се љубим“ и бесједа ,,Једини народ на свијету који сам убија своје писмо“.

Ученике су припемали проф. разредне наставе Маја Ерак,  Данијела Савић, Сања Максимовић, Наташа Мијатовић и наставнице српског језика Весна Митровић, Јелена Марковић и Сандра Симић.